Tutustu tästä 1.7.2010 voimaan tulleeseen asoy-lakiin.

6.10.2013

Tässä linkki asoy-lakiin (kirjoita sivulla hakusana asunto-osakeyhtiölaki):

Finlex-linkki

Taloyhtiöiden on syytä  perehtyä lain sisältöön ja seurata keskustelua sen ympärillä. Erinäisiä koulutustilaisuuksia järjestetään eri tahojen toimesta. Julkisuudessa näkyy luvattoman epätäsmällistä tietoa siitä, mitä laki itsessään ja esim. 5-v.- tarkastelu tai kunnossapitotöistä tai muutostöistä ilmoittaminen tarkoittaa ja milloin niistä pitää ilmoittaa.

Lakikoulutuksesta saa päivittynyttä tietoa mm. KL:n taloyhtio.net sivuilta.

VINKKI:
Printtaa asoy-laki ja ym muut siihen liittyvät asiakirjat (linkit yllä) yhdeksi paperikopioksi, ota kopiofirmassa niin monta kopiota  papereista kuin tarvitset, rei'itä paperit, osta kirjakaupasta muovikannet, sujuta rei'itetyt paperit kiinnityssysteemiin ja jaa kopiot vähintään kaikille hallituksesi jäsenille. Siihen voi kerätä ajan kanssa muutakin asiaan liittyvää materiaalia, kuten vastuunjakotaulukon, tulevat lain muutokset jne.. Tällöin pystyt hyvin tutustumaan lakiin suoraan, eikä tarvitse olla riippuvainen erilaista kuulopuheista, välihuomautuksista tai tulkinnoista. Ja taatusti tulee halvemmaksi kuin moni kaupallisesti tarjottu materiaali. Teksti ei ole niin vaikeasti ymmärrettävää,  eikä välttämättä edes sellainen sisällöltään kuin on eri tahoilta annettu ymmärtää. 
Jos tarvitset lisäksi juristin apua, sitä on saatavissa jäsenpalveluna omasta edunvalvontaorganisaatiostamme, Kiinteistöliitto Uusimaa ry:stä,  tai jos ei sieltä, niin Kiinteistöliitosta.